Essence Vitae

Vi tror kärleken är oändlig och gränslös.
Vi tror att kärleken kan göra oss starka och kan låta oss leva längre.
Vi tror att barn är fantastiska varelser som kan lära oss otroligt mycket om hur livet ska levas.
Vi tror att vi kan hjälpa till när din egen övertygelse sviktar.
Låt oss hjälpa er minnas. Minnas allt som är viktigt.
Skratt, styrka, glädje, närhet, lycka, lugn, ömhet, tro, hopp, kärlek, liv.
Era liv tillsammans med era fantastiskt starka barn.

The Essence of Life.

Ända sedan jag var en liten, liten flicka har jag haft ett starkt behov av att fånga nuet. Bädda in alla de där känslorna och tankarna som finns just nu. Bevara dem i bilder. Kunna ta fram bilderna och känna samma känslor igen. Bilder är, för mig, ett sätt att frysa tiden. Bilder hjälper mig att återuppleva och känna.

Jag vet hur frustrerande det är att stå maktlös bredvid någon man älskar. Ovissheten. Jag vet också hur viktigt det är att inte bara minnas, utan att återuppleva och hämta styrka i de ljusa stunderna. Styrka att hoppas, att gå framåt, att leva i nuet. För mig är det en stor ära att vara en del av Essence Vitae – att få bidra och hjälpa på det sätt jag kan.

Essence Vitae är ett projekt med ett i dagsläget 40-tal fotografer. Vi fotografer får träffa småbarnsfamiljer, där en av familjemedlemmarna drabbats av en livshotande sjukdom. Ett kärleksfullt, tufft och glädjefyllt möte.

Fotograferingen är gratis för alla familjer med barn under 13 år. Utöver fotograferingen får varje familj en skiva med de högupplösta bilderna, en fotobok och en förstoring. Ansökan för att få vara med i projektet Essence Vitae sker via vår hemsida. Essence Vitae finns även på Facebook.

Du kan också hjälpa till.

* Lägg upp vår banner på din blogg och länka till www.essencevitae.com.

* Ladda ner det här informationsbladet om Essence Vitae. Skriv ut en kopia (eller två) och sätt upp någonstans där du bor. I en park, på stan, nära sjukhuset eller på busshållplatsen. Hjälp oss att sprida ordet om Essence Vitae, så att vi kan hjälpa fler familjer!

Essence Vitae

 

TWEET!PIN IT!
  • Sofie - 16 januari, 2012 - 13:04

    Åh, vad fint Jane. Vilken ära. Men samtidigt, vad känslomässigt tufft. Jag ska självklart tipsa vidare, coppar lite text o så och hänvisar till dig sen!

    KramarReplyCancel

  • Suzan - 25 januari, 2012 - 15:58

    Vackert!!!ReplyCancel

your e-mail is never published or shared. required fields are marked * *

*

*

F a c e b o o k
K ä r l e k
F l i c k r
M e d l e m   i
UA-33233199-1