Inspiration for your wedding – Inspiration till ert bröllop

Något av det härligaste med att planera vårt eget bröllop (bästa dagen, så värt allt jobb och engagemang!!), var att dyka ner i all fantastisk inspiration som finns. Det finns mycket att hämta på internet – många otroligt fina och professionella inspirationsbloggar. Det finns dock inget som går upp mot en riktigt vacker bok att bläddra och läsa i, så det är kul att det har börjat komma ut en hel del inspirationsböcker med olika teman. Alla böckerna nämnda i det här inlägget kan varmt rekommenderas. De innehåller fantastiska bilder från bröllop på olika håll i världen och ger massvis av inspiration, tips och råd. Bara att bläddra i dem är en fröjd för ögat!

Inspiration!

Inspiration – go out and get it!

Vet ni inte riktigt vad ni vill göra, eller om ni vill göra något över huvud taget? Böckerna är perfekta som guide – ni får en känsla för vad som passar ER. Och kanske framför allt, vad som inte passar er.

Rustic Wedding Chic & Barn Weddings by Maggie Lord

Rustic Wedding Chic & Barn Weddings by Maggie Lord

Maggie Lord, kvinnan bakom inspirationsbloggen Rustic Wedding Chic, har givit ut två böcker. Rustic Wedding Chic, respektive Barn Weddings. (Här kan ni förresten se två av bröllopen vi fotograferade förra året, båda publicerade på sajten Rustic Wedding Chic för några månader sedan, en Islandsdröm och en retrodröm.)

Rustic Wedding Chic – Titeln säger det mesta. Läsaren tas med i en introduktion och guidning till olika teman, färger och former, där utgångspunkten ligger i rustika bröllop. Boken är i princip helt uppbyggd kring inspirationsbilder, men i slutet finns det även lite tips och råd på hur man går tillväga för att få till den look man önskar. 160 sidor, utgiven 2012.

Barn Weddings – Bröllopsfesten i en gammal lada?! Det här temat ligger oss extra varmt om hjärtat, då vi själva valde att ha ett sådant bröllop (vi hade utomhusvigsel i ett sädesfält och sedan festen på logen på gården där Jane växte upp – det blev fantastiskt fint och avspänt, om man nu får säga det själv). Även denna bok är uppbyggd kring bilder och läsaren får tips och inspiration till olika typer av styling. Vad sätter den där extra knorren på bröllopet? Boken är nästan ett måste om ni tänker er ett bröllop i en lada eller motsvarande! 157 sidor, utgiven 2013.

Style Me Vintage, Vintage Wedding Style & Style Me Pretty Weddings

Style Me Vintage

Style Me Vintage: Weddings, by Annabel Beeforth

Style Me Vintage: Weddings är en underbar liten bok, skriven av tjejen bakom Love My Dress som senast i fredags publicerade Johannas & Jacobs bröllop. Boken går in lite mer på djupet när det gäller vintagebröllop. Den är mer faktabaserad och är inte lika uppbyggd kring bilder som de andra böckerna. Man skulle kunna säga att den inte är lika kommersiell. Vad ÄR ett vintagebröllop? Varför välja vintage? Köptips om man vill köpa en äkta vintage-klänning? Boken går också in på och ger information kring respektive årtionde, vem det passar, nyckeldetaljer som hör till respektive årtionde, bilder från riktiga bröllop och tips på hur stilen från ett visst årtionde kan anpassas till vår tid. Man får guidning i allt från klädval och detaljer, till hår och make up. 176 sidor, utgiven 2013. Dessutom finns det fler böcker i Style Me Vintage-serien, som inte är knutna till just bröllop (Tea Parties och Clothes – Hair – Make up).

Vintage Wedding Style

Vintage Wedding Style by Elisabeth Demos

Vintage Wedding Style är uppbyggd kring olika teman, såsom Retrieving Gatsby, Flea Market Charm och Schoolhouse Rock. Det finns fantastiska inspirationsbilder, men även mycket pysseltips med instruktioner och bilder. 208 sidor, utgiven 2012.

Style Me Pretty Weddings

Style Me Pretty Weddings by Abby Larson

Style Me Pretty Weddings, slutligen, utgiven av grundaren till inspirationssajten Style Me Pretty. Boken har inget specifikt tema, utan visar olika stilar (klassiskt, modert, vintage, rustikt osv), stylingtips, pysseltips och så vidare. Mycket matnyttig och omfattande bok – den mest allsidiga av de böcker som vi tipsat om här. Det är dessutom en bok uppbyggd kring fantastiska bilder från världens bästa bröllopsfotografer. 250 sidor, utgiven 2012.

Vi kan varmt rekommendera var och en av böckerna – de är fantastiska att bara bläddra i!

TWEET!PIN IT!
  • Annabel, Love My Dress Wedding Blog - 15 oktober, 2013 - 11:06

    Thank you so very much for reviewing my book, Style Me Vintage: Weddings, I’m absolutely thrilled and quite humbled to see it up here alongside so many other really fabulous publications.

    Kindest regsrds,

    Annabel xXxReplyCancel

your e-mail is never published or shared. required fields are marked * *

*

*

F a c e b o o k
K ä r l e k
F l i c k r
M e d l e m   i
UA-33233199-1