Old flames die hard – Gammal kärlek rostar aldrig

(In Swedish below.)

We often take our loved ones for granted. Like nothing could ever happen to them. Like they would always be there by our side, no matter what. We realize when it’s too late what we should have done or what we should have told them, if we knew we didn’t have all that time together that we thought we did. Because life isn’t fair.

You only regret the things you did not do.

With that in mind, I asked my parents for one single Christmas gift last year. I asked for a special photo shoot. With them. And me behind the camera, guiding them through their emotions and memories. I wanted to capture them and their love for each other – all those things you take for granted. I wanted to conserve it through time. Because they are so important to me, and always have been.

To me, there is nothing like a photograph. It’s the only way to turn back time.

My one advice to you is to do the same. Go out there and take photos of your loved ones, or book a photo session with a professional photographer. Once a year, at least! To celebrate and capture your love and happiness together. There is nothing like a photograph. It’s the only way to turn back time.

Today it’s the 33rd anniversary of my parents. They met 35 years ago. This is for them.

Old flames die hard.

— PÅ SVENSKA —

Det är lätt att ta de man älskar för givna. Som om inget någonsin skulle kunna hända dem. Som om de alltid kommer att vara vid vår sida, oavsett vad som händer. Det är inte förrän det är för sent som vi inser vad vi borde ha gjort eller sagt, om vi visste att vi inte skulle få all den där tiden vi tog för givet att vi skulle ha tillsammans. För livet är inte rättvist.

Man ångrar bara det man inte gjorde.

Det var med det i tankarna som jag bara önskade en enda sak av mina föräldrar i julklapp i år. Jag önskade mig en väldigt speciell fotografering. Med dem. Och jag bakom kameran, för att guida dem genom deras minnen och känslor. Jag ville fånga deras okomplicerade glädje och kärlek, den som man tar för given och ser som självklar. Jag ville frysa tiden. För att de betyder så himla mycket för mig, och har alltid gjort.

Det finns inget som ett fotografi, för mig. Det är det enda sättet att resa bakåt i tiden, som konstant rör sig bortåt, framåt, från där vi är just nu.

Mitt enda råd är att du gör samma sak. Ut och fotografera de du älskar, eller boka en fotografering med en riktig fotograf. En gång om året, minst! För att fira och fånga er kärlek och glädje tillsammans. Det finns inget som ett fotografi. Det är det enda sättet att frysa tiden och att resa bakåt i den.

Idag firar mina föräldrar sin 33:e bröllopsdag. De träffades för 35 år sedan. Det här är för dem.

Gammal kärlek rostar aldrig.

TWEET!PIN IT!
  • Sonia Jansson - 23 april, 2014 - 22:06

    Å! Så vackert! Och så lik din pappa, du är!ReplyCancel

your e-mail is never published or shared. required fields are marked * *

*

*

F a c e b o o k
K ä r l e k
F l i c k r
M e d l e m   i
UA-33233199-1